Film

BIFF: IREZUMI - SPIRIT OF TATTOO

Japansk erotisk kjærlighetsdrama med utsøkt estetikk.

Fra BIFFs filmomtale:

Bergen filmklubb skrev i 1983 "... så estetisk i sin fargebruk, bildekomposisjon og kameraføring at en skulle tro regissøren befant seg på hellig grunn", og "... filmskaperen fokuserer sterkt på seksualaktens rituelle aspekter. Orgasmen frigjør. Samtidig er det kunstneriske elementet hele tiden tilstede, representert av arbeidet til den aldrende tatoveringsmester Kyogoro.

Gjennom ukentlige seanser i en årrekke dekker han gradvis den snehvite huden på ryggen til den unge kvinnen Akane med et vakkert mytologisk motiv. Smertene er store, men Kyogoros læregutt Harutsune ligger hele tiden under henne, naken og potent, i stand til å gi ren sanselig bedøvelse, spontant og uten hemninger. Etterhvert glemmer Akane den egentlige hensikten med å få ryggen sin tatovert (et egoinnfall av hennes svermeriske elsker Fujeda) og oppdager i stedet sin egen sensualitet. Hun tar til å grue seg til dagen da bildet blir ferdig." IREZUMI - SPIRIT OF TATTOO ble siden distribuert til filmklubber landet rundt.

Se hele programmet på BIFFs nettsider her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.