Film

BIFF: GYLNE TIDER

Fem surrealistiske fortellinger fra den rumenske kommunismens glansdager.

Fra BIFFs filmomtale:

GYLNE TIDER består av fem korte filmer som alle på sitt vis handler om de innfløkte og tidvis riktig så absurde konsekvensene av det rumenske kommunistregimets mål om å kontrollere ethvert aspekt av rumenernes livsførsel. Segmentene er alle skrevet av Christian Mungiu, som fikk sitt internasjonale gjennombrudd da han vant Gullpalmen i Cannes med 4 MÅNEDER, 3 UKER OG 2 DAGER i 2007, og regissert av fire rumenske regissører, i tillegg til Mungiu selv.

De små filmene er alle vandrehistorier fra tiden da Nicolae Ceausescu styrte med jernhånd. Vi får servert Legenden om det offisielle besøket, Historien om partifotografen, og vi får stifte nærmere bekjentskap med Kyllingsjåføren og Den grådige politimannen, før det hele rundes av med Fortellingen om luftselgerne.

GYLNE TIDER er en svært underholdende og sjeldent vellykket episodefilm hvis blanding av absurd humor og et underliggende alvor sender tankene hen til den østeuropeiske filmens varmeste og mest publikumskjære regissører, som Emir Kusturica og Jiri Menzel. På tross av sitt dystre utgangspunkt er nemlig GYLNE TIDER østeuropeisk film på sitt aller beste!

Se hele programmet på BIFFs nettsider her.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.