Film

BIFF: DJEVLEBYEN

Beograd har vært jevnet med jorden mer enn 30 ganger. Humøret er det dog ingenting å si på.

Fra BIFFs filmomtale:

Det er vanskelig ikke å like serberne og deres lynne, virkelighetsanskuelse og humor. De er noen råtasser, men alltid med glimt i øyet. De vet det, liksom - at de er hårfint på grensen til å være "over the top" kyniske og ofte sarkastiske så det holder. Men de har en berettiget grunn til sin svarte humor - de har opp gjennom årene sett fiender over alt, og sjelden uten grunn. General Titov var kroat. Han har holdt serberene i sjakk i en mannsalder eller to, hvilket har vært bemerkelsesverdig og utrolig i seg selv.

I Vladimir Paskaljevics DJEVLEBYEN ser vi hvordan det har gått med serberne i Beograd etter demningen brast. Ikke akkurat noe vakkert syn. Men det skal han ha, han tegner et bilde av Beograd som også er rikt på menneskelighet - oppe i all misére hos byens innbyggerne.

Vi møter flere hovedpersoner som ikke direkte har noe med hverandre å gjøre, men som etterhvert krysser sine spor. DJEVLEBYEN er en svart komedie - en film som bare kunne blitt laget i Serbia.

Se hele programmet på BIFFs nettsider her.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.