Film

BIFF: DET STILLESTE VANN

DET STILLESTE VANN er en intens og utilgjengelig feiring av den rene filmkunsten.

Fra BIFFs filmomtale:

Dette er filmen for deg som er mettet på ordinær filmfortelling og som søker filmkunstneriske utfordringer og opplevelser du sannsynligvis aldri har møtt før. Sammenlignet med DE DØDE FISKENE og SVANESJØEN opplever vi i DET STILLESTE VANN ren filmkunst fremmanet via lyd og bilde, hvor handlingen er nærmest neglisjerbar. Den epileptiske Alexei er forelsket i sin søster Hege. De bor med sin blinde mor og yngre bror i en skog nær en innsjø. Alexei tilbringer dagene i skogen hvor han hugger trær. En dag ankommer den fremmede Jürgen innsjøen for å hjelpe til med fellingen. Hege og Jürgen blir mer enn venner etter at Jürgen har reddet Alexei i skogen..

Philippe Grandrieuxs film SOMBRE fra 1998 vakte behørig oppsikt for sitt grelle, voldelige og klaustrofobiske innhold. DET STILLESTE VANN er noe helt annet - et stemingsbilde fra en av Europas udefinerte utposter, et ingemannsland i nord, med høye fjell og dype skoger, hvor vinteren er nært forestående - eller allerede er her - og menneskene preges av åndelig isolasjon. Unntatt når Alexei og Hege finner hverandres hender og hud. Og deretter når Jürgen overtar Alexeis plass hos Hege.

Se hele programmet på BIFFs nettsider her.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.