Film

BIFF: DE DØDE FISKENE

Spektakulær svart/hvitt og vakre bilder i en surrealists fiskejakt i kokende svovelkulper.

Fra BIFFs filmomtale:

Den franske poeten Boris Vian skrev surrealistiske noveller og andre litterære verk. Han tenkte tanker ingen andre tenkte og var veldig opptatt av jazz og improvisasjon. Litteratur og jazz kan lett bli til utkrystallisert surrealisme. DE DØDE FISKENE er basert på Vian og forteller om en temmelig desperat mann som driver med en helt spesiell form for jakt i et elveløp hvor han fisker noe helt bemerkelsesverdig opp av kokende svovelkulper.

Filmen fascinerte sterkt da den ble vist høsten 1989 i Bergen filmklubb etter å ha blitt hentet hjem fra Kritikeruken i Cannes samme året. Michael Synek og hans fotograf Jiri Stibr har mestret å sublimere Vians ord til magiske bilder og den eventyrlig skjønne bruk av svart/hvitt og lys/skygge-virkninger beskriver en undergangsstemning vi sjelden har sett maken til. Filmen fikk dessverre aldri kommersiell distribusjon, og det er derfor med stor glede vi benytter vårt tiårsjubileum til å løfte den frem fra glemselen og presentere den for et publikum som nok ellers aldri ville fått nyss om den.

Se hele programmet på BIFFs nettsider her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.