Film

BIFF: BALANTA

En uforglemmelig reise i Ceausescus Romania i en tid preget av vanvidd, tragedie og svart humor.

Fra BIFFs filmomtale:

Festivalprogrammet i Tromsø 1994 var det beste noensinne. Og den beste filmen herfra var uten tvil denne rumenske svarte komedien som foregår i svimlende tempo. Jim Hoberman i "The Village Voice" kommenterte den slik: "En film full av fantasifullt hysteri, som skriker av innestengt sinne. Blunker du, går du glipp av noe vanvittig!" Mesterregissøren Pintilie, som sannsynligvis er landets mest kjente filmskaper, tar oss med på en uforglemmelig reise i Ceausescus Romania i en tid preget av vanvidd, tragedie og rasende svart humor.

Filmen innledes ved at en offiser i Securitate dør. Etter å ha blitt utsatt for en massevoldtekt treffer offiserens datter den maniske Dr. Mitica, sykehusets beste lege, men også den mest anarkistiske og frittalende av dem. Liket av offiseren blir donert til vitenskapelige formål, men Rettsmedisinsk institutt kan ikke ta imot grunnet manglende kjølekapasitet. Dr. Mitica, spilt av Romanias kanskje mest kjente skuespiller, Razvan Vasilescu, angriper sine overordnede, og hans dager som sykehuslege synes å være talte.

Se hele programmet på BIFFs nettsider her.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.