Konsert

ZIGGI & THE RENAISSANCE BAND

Konserten med Goran Bregovic og påfølgende Balkan Beat sist lørdag på USF var en suksess med fullt hus. Bergen Internasjonale Musikkfestival fosser videre og kommende lørdag presenterer de het og fengende reggae fra en "rising star" i reggaesjangeren. Ziggi er en crossoveratist på mange måter; født i Nederland, vokst opp i Karibien og nå bosatt i Nederland som er basen mens han reiser på kryss og tvers og tar Europa med storm. Debutalbumet kom i 2006 og ble straks lagt merke til. Ziggi blander reggaesjangeren med elementer fra hiphop, gospel og dancehall, og med på scenen på USF på lørdag er The Renaissance band.

Bergen Internasjonale Musikkfestival presenterer:

Ziggi vokste opp på den karibiske øyen St. Eustatius. I 2001 reiste han tilbake til fødelandet Nederland for å studere, og ble raskt introdusert for Mr. Rude som var eieren av plateselskapet Rock'N Vibes Entertainment. Dette ble starten på en lysende musikalsk karriere for Ziggi, som tidlig begynte å blande stilarter som Hip-Hop, Reggae, Gospel og Dancehall.

I 2006 gav Ziggi ut sitt debutalbum "So Much Reasons", som mottok en rekke prestisjetunge priser i Nederland blant annet for "Beste Album", "Beste Artist" og "Beste Live Act". Albumet inneholdt gjesteopptredener av artister som Elepant Man og Gentleman, og sørget for flere hitlåter rundt i Europa. For å sitere sistnevnte: "Ziggi should wear sunglasses because his future is too bright!"

Med sitt andre album, "In Transit" fra 2008, skrev Ziggi historie ved å bli den første europeiske artisten som er tatt opp hos verdens største reggae-plateselskap. "In Transit" balanserer mellom sjelfull Afro-Karibisk pop, hip-hop og et rent, politisk reggeae-lydbilde som minner om reggaegigantene fra 70-tallet, The Wailers. Dette er et must-see fra en artist vi kommer til å høre mye fra i tiden som kommer.

Ziggi: vocals - Rekizzle: keyboards - Iftegaar: guitar - Gibbs: drums - Touche: bass - Eddy: saxophone - Bianca: backing vocals - Marisse: backing vocals.

Ziggi på Myspace her.
Arrangøren Bergen Internasjonale Musikkfestival på Myspace her.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.