Utstilling

UTSTILLINGSÅPNING: NEW PLEASURE - CONTEMPORARY ART FROM NORWAY AND FINLAND

Under Ekko - Bergen Electronic Music and Art Festival 2009 presenterer kuratorene Silje Heggren (NO) og Tuomas Laitinen (FIN) en spennende utstilling som viser møtepunkter mellom unge samtidskunstnere fra Finland og Norge. Teknikk, format og konsept er blandet, men kuratorene har lagt stor vekt på å sette sammen en kunstnergruppe som lager verk som kommuniserer seg imellom. De siste årene har kunst- og musikkscenene i Norge og Finland (og kanskje spesielt byene Bergen og Helsinki) hatt både et tett samarbeid og en parallell utvikling. Utstillingen New Pleasure: Contemporary Art From Norway And Finland viser arbeider av unge, nordiske kunstnere som jobber innenfor varierte uttrykk.

For EKKO (Bergen Electronic Music and Art Festival) 2009 artists/curators Silje Heggren (NO) and Tuomas Laitinen (FIN) have curated an exhibition that shows a meeting point between young contemporary artists from Finland and Norway. New Pleasure (Contemporary Art From Norway And Finland) presents works by young Scandinavian artists working within a wide range of expressions. The exhibition aims to show the diversity of Nordic contemporary art, and at the same time find new parallels between artists and their artistic expressions.
 
Participating artists:
Hannaleena Heiska (FI)
Minna L. Henrikson (FI)
Johannes Høie (NO)
Tuomas Laitinen (FI)
Tor Magnus Lundeby (NO)
Josefine Lyche (NO)
Hans Rosenström (FI)
 
PLANES by Jørgen Larsson
The opening of New Pleasures will also mark the premiere of Jørgen Larssons sound installation PLANES that has been commisioned for the EKKO festival art program.

.................

Under Ekko (Bergen Electronic Music and Art Festival) 2009 ønsker kunstnerne/kuratorene Silje Heggren (NO) og Tuomas Laitinen (FIN) å sette sammen en spennende utstilling som viser et møtepunkt mellom unge samtidskunstnere fra Finland og Norge. Teknikk, format og konsept blandes, men kuratorene har lagt stor vekt på å sette sammen en kunstnergruppe som lager verk som kommuniserer seg imellom. De siste årene har kunst- og musikkscenene i Norge og Finland (og kanskje spesielt byene Bergen og Helsinki) hatt både et tett samarbeid og en parallell utvikling. New Pleasure (Contemporary Art From Norway And Finland ) viser arbeider av unge, nordiske kunstnere som jobber innenfor varierte uttrykk. Den tar sikte på å vise bredden av nordisk samtidskunst, og samtidig finne spennende paralleller mellom ulike kunstnere og deres kunsteriske uttrykk.

Utstillingen åpner 24. september og vises til 25.oktober.

I løpet av festivalen (24-26 september) vil utstillingen være åpen for festivalpublikum helt frem til dørene stenger om natten, ellers vil utstillingen følge normal åpningstid for Visningsrommet USF.
 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.