Teater

METEOR: THE STREET SCENE - PIA MARIE ROLL

BIT Teatergarasjen informerer:

Pia Maria Roll har vært Cathrine Hasvis beste venn siden gymnastiden. Ett er endt utdanning starter de teaterkompani og jakter på den gode korstogsfølelsen. De vil jobb e politisk. Mi dt under en produksjon trekker Cathrine seg ut av arbeidet, reiser til India, skifter navn til Chameli og abs orberes av den åndelige verden.

Chamelis prosjekt eksploderer i omfang og betydning. Hun blir new age-stjerne i California, får tusenvis av tilhengere, reiser over hele verden, snakker om ikke bare sprituell oppvåkning, men også om økobevissthet – og blir hørt. Av tusenvis, mens Pia stadig vekk viser marginale teaterproduksjoner i nedlagte industrilokaler, maks en gang i året for 50 mennesker som hun stort sett vet navnet på.

Med denne forestillingen påkaller Roll sine første forbilder; Bertold Brecht og Tramteaterets Terje Nordby for å finne ut hva som som gikk galt. Vil verden gå til helvete i en blanding av rovdyrkapitalisme og religiøs retorikk eller er de som mener dette arkaiske moralister som nekter å kjøpe billett til historiens tog? Balanserende mellom virkelighet og manipulasjon belyses kontrasten mellom den politiske kunstens maktesløshet og religiøsitetens økende makt.

Pia Maria Roll jobber med dokumentarisk hyperrealisme. Aktørene hun har invitert med er ikke skuespillere, men er invitert inn i kraft av sine respektive liv, sin kunnskap og sitt engasjement. Respekten for de ulike livssyn som her bringes sammen i et rom, skaper en uventet avsløring av at ingen lever uavhengige av hverandre, og at deres respektive prosjekter dreier seg om en felles trang.

“Det smale eksperimentet slår over i det allmenngyldige og djupt rørande, og den kunstnariske utforskingstrongen treff midt i krysset mellom vitskapen, religionen, kunsten og politikken sine ulike vit og viljar.” (Elin Høyland)

MØT KUNSTNEREN!
Fredag 30. oktober etter forestillingen. Samtalen ledes av litteraturviter Cathrine Strøm. Hun er litterær konsulent ved Bergen Offentlige Bibliotek, med i forlaget TransFe:r og i redaksjonen til Vagant.

Konsept + co-regi: Pia Maria Roll | Regi Marius Kolbenstvedt | På scenen: Pia Maria Roll, Terje Nordby, Chameli Ardagh, Drude von der Fehr, Tarjei Rønnow, Miranda Iyer, Nils Bech og Jon Platou | Lys: Boya Böckman | Lyd: Thomas Hildebrand | Produsent: Catherine Haanes | Forestillingen er støttet av Norsk kulturråd og Fond for Lyd og Bilde. Co-produksjon: Black Box Teater

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.