Teater

METEOR: Bonanza - Berlin

BIT Teatergarasjen informerer:

"You can only believe half of what you see and nothing you hear".
Bonanza er et unikt filmportrett av en øde forhenværende gruveby.
I gullrush-dagene bodde 6000 mennesker i Bonanza, Colorado. Byen hadde 36 salooner, 7 dansehaller og et stort antall prostituerte. Nå bor det 7 mennesker her.

En av innbyggerne, Mark, arbeider med skogbranner over hele USA. Mark ligger i konflikt med Ed og Gail. Han er redd Mary. Ed og Gail er et eldre par som gjerne vil gjenforene byrådet. De er i konflikt med alle unntatt Mary og Richard. Richard er prest i Pueblo 300 km borte, men er i Bonanza halve uken og holder seg for seg selv. Mary er kjent over det hele som heksen. Hun er ute på kausjon som ble betalt av Ed og Gail. Hun kan ringes for spirituell rettledning og er i konflikt med alle. Darva og Shikiah er de to nye damene. De beskriver seg selv som metafysiske veiledere. De ser alver over elva om morgenen og bedre tider i fremtiden. De er i konflikt med Mary, Ed og Gail. Joan, den nåværende borgermesteren bor ikke der, men er etterkommer av byens grunnleggere og ønsker å beskytte Bonanza mot Ed og Gail.

Berlins forestilling er et dokumentarfilm-portrett av provinsen. Bonanza er likevel et mikrokosmos av verden, hevder innbyggerne. I forestillingen portretteres en miniatyr av byen i en 7 x 3 meter stor modell, med fem filmskjermer hengende over horisonten hvor de fem parene portretteres.

Konsept: Berlin (Bart Baele, Yves Degryse, Caroline Rochlitz) | Foto: Bart Baele, Nico Leune | Lyd: Tom De With | Klipp: Bart Baele | Lydspor og mixing: Peter Van Laerhoven | Research: Berlin, Nico Leunen | Grafikk: Gerjo Van Dam | Skalert Modell: Koen De Ceuleneer | SCENOGRAF I: Tom Van de Oudeweetering Undertitler: Sofie Benoot | Programvare: Frank Lanssens | Elektronikk: Dadaelectronics | Produksjon: Berlin | Co-produksjon: STUK, KVS, Vooruit Med støtt e fra: Flanders Audiovisual Fund, City of Antwerp, Flanders Image | Presenteres med støtte fra Norsk Kulturråds gjestespillordning og i samarbeid med Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF)

BerlinBerlin nettside her.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.