Konsert

JAZZKLUBB: ELEPHANT 9 + VALKYRIEN ALLSTARS + CASIOKIDS

Bergen Jazzforums første klubbkvelden byr på trippelkonsert. I anledning åpningen av VRAK (Vestnorske Rytmiske Aktører) blir det en helaften i samarbeid med BRAK, STAR og Førdefestivalen.

ELEPHANT 9: Ståle Storløkken, keyboards / Nikolai Hængsle Eilertsen, bass / Torstein Lofthus, drums

70-TALLS MILES UTEN AT DU SAVNER TROMPETEN.
En deilig hardtslående og energisk trio! Kraftig, kreativ og groovy jazz av ypperste merke som førte til at trioen ble den første i historien som har spilt på Nattjazz tre år på rad. Sammen hedrer de en av de største jazzmusikerene i historien, Miles Davis med søkelys på den elektriske epoken på 70-tallet.
Ståle Storløkken er sentral innen moderne improvisert musikk i Supersilent og BOL.
Torstein Lofthus har spilt på de fleste jazzfestivaler i Norge og nyter nå også stor respekt i metallmiljø verden over med sin innsats i Shining.
Nikolai Eilertsen er ikke mindre durkdreven med bakgrunn frå Big Bang og National Bank. Bergens Tidende etter Nattjazz 2007: ”... fredagens konsert med den anonyme trioen Storløkken/Eilertsen/Lofthus vil stå som et av Nattjazzens desiderte høydepunkter, og overgikk til og med tilsvarende opptreden i fjor.”

Anmeldelse av ny plate i BT her
Elephant9 på Myspace her

CASIOKIDS: Ketil Endresen, vocals/keyboards/guitar/percussion - Fredrik Vogsborg, vocals/guitar/keyboards/percussion - Omar Johnsen, guitar/ keyboards/percussion - Kjetil Aabø, bass - Einar Olsson, drums - Aslak Helgesen, video visuals

Casiokids spås å bli Norges neste eksportartikkel innen elektropop. Nylig ble de omtalt i en av verdens viktigste musikkmedier, NME, hele 7 uker på rad med lovprisninger som “essential band,” “how can they possible get any better” og “the best thing to come out of Norway since back metal”. Bandet spiller underholdende elektronisk popmusikk inspirert av afro-beat og techno, så vel som Paul Simon's "Graceland", Bob Hund og Fela Kuti.

Casiokids på Myspace her
Casiokids' nettside her

VALKYRIEN ALLSTARS: Tuva Livsdatter Syvertsen, vokal, hardingfele - Ola Hilmen, hardingfele, vokal - Erik Sollid, hardingfele, vokal

Valkyrien Allstars er en ung norsk hardingfeletrio som har utviklet en særegen og svært fengende musikkstil ved å hente inspirasjon fra både jazz, rock, blues og soul. Sjelfull og sterk vokal akkompagnert av feleriff og kollektiv improvisasjon er bandets varemerke. Selve gjennombruddet for Valkyrien Allstars kom da de spilte ved utdelingen av Oslo Bys Kulturpris til Lillebjørn Nilsen. Finaleplasseringen i NRKs ”Kjempesjansen” høsten 2006 bidro ytterligere til at musikken deres vant gjenklang blant ulike aldere og miljøer landet over.

Valkyrien på Myspace her
Valkyrien nettside her

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.