Konsert

GORAN BREGOVIC WEDDING & FUNERAL ORCHESTRA

Samarbeidet BIMF, BT, BIKS, BIT Teatergaragen og Internasjonal Uke presenterer Goran Bregovic:

På selveste FN-dagen kommer Balkans mest kjente komponist til Bergen og Røkeriet USF. Goran Bregovic er nok mest kjent for sin filmmusikk med røtter både i det slaviske og hos sigøynerne, en sammensmelting av folkemusikk og moderne produksjonsteknikker. Nylig både skrev han musikken til og hadde en rolle i den norske filmen Musikk for bryllup og begravelser. Temperamentet, energien og den enorme vitaliteten vi forbinder med Bregovics filmmusikk, kjennetegner også de intense konsertene hans.

Sammen med sitt Wedding and Funeral Orchestra maner de frem alt fra balkansk "square-dance" og rustikke toner fra et brassorkester, til bulgarske kvinnevokaler og hamrende innslag av mongolske krigere. Som en rød tråd i alt sammen ligger sigøynermusikken hvor Bregovic finner kilden til en musikk som virkelig er universell, til tider symfonisk og intim, med lyrisk tøylesløshet og rigid perfeksjonisme. Bregovic kan uten tvil karakteriseres som en av verdens ledende moderne komponister.

Goran Bregovic på Myspace her.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.