Film

FILM: IMMIGRANTS - L.A. DOLCE VITA, regi Gabor Csupo 2008

Immigrants - Jóska menni Amerika. Regi: Gabor Csupo, Ungarn, 2008. Manus: Billiam Coronel og Josh Lieb. Musikk: Gabor Csupo, Gregory Hinde og Drew Neumann. Medv: (Stemmer) Dan Castellaneta, Eric McCormack, Carl Lumbly, Tom Kenny, Laraine Newman, Freddy Rodríguez m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 1 t 18 min.

Russeren Vladislav og ungarske Joska er bestevenner og immigranter til USA. På tross av et lett tilfelle av kultursjokk er de sikre på at alle veier ligger åpne for to hårete øst-europeere, så lenge de barberer skuldrene to ganger om dagen og bruker rikelig med vodka som etterbarberingsvann. Vlad og Joska har nemlig klokketro på at de vil finne den amerikanske drømmen, uansett hvilke økonomiske og sosiale utfordringer Los Angeles skulle ha å by på. Hvor vanskelig kan det være?

Immigrants' regissør, ungarske Gabor Csupo, har bodd i USA siden 1980-tallet hvor han har vært en ledende animatør i serier som Duckman, Rugrats og The Simpsons. Stemmene i Immigrants er det blant andre Dan "Homer Simpson" Castellaneta og Eric McCormack, kjent fra Will & Grace, som står for. Dessuten er manusforfatterne til filmen ansvarlig for noen av de beste episodene av Family Guy, The Simpsons og The Daily Show med John Stewart. Så det er ikke uten grunn vi mener Immigrants er en av de morsomste animerte vitsebombene siden Ren & Stimpy.

Dessuten får man vite alt det man ikke lurte på om Øst-Europa, slik som hvordan en opprettholder god tannhygiene i et planøkonomisk diktatur, hvem som kan drikke mest vodka av en ungarer og en russer - og ikke minst hvordan man kan bruke herpes som prevensjonsmiddel.

Erlend Rydning

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.