Film

FILM: IMITATION OF LIFE, regi Douglas Sirk 1959

I'm someone else. I'm white... white... WHITE!"

Imitation of Life. Regi: Douglas Sirk, USA, 1959. Manus: Eleanore Griffin og Allan Scott, etter Fannie Hursts roman. Foto: Russell Metty. Musikk: Frank Skinner og Henry Mancini. Medv: Lana Turner, John Gavin, Sandra Dee, Susan Kohner, Robert Alda m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, farger, 2 t 4 min.

Rainer Werner Fassbinder mente at Imitation of Life var Douglas Sirks mesterverk. Dette var den siste filmen Sirk gjorde i Hollywood, og hans aller mest kjente. Lana Turner spiller Lora Meredith, en aspirerende skuespillerinne som bor i New York sammen med sin datter. På stranden på Coney Island møter hun en annen alenemor, en farget ung kvinne som også har en datter. De blir venner og Lora ansetter Annie som hushjelp. Både mødre og døtre utvikler nære forhold, men etter hvert når Lora får suksess som skuespiller, får hun mindre og mindre tid til datteren sin, noe hun selvsagt kommer til å angre på.

Imitation of Life handler blant annet om de rasemessige spenningene i USA på 1950-tallet. Temaet behandles på en ærlig og nesten naken måte, hvor karakterene på forskjellige vis imiterer seg gjennom livet. "En storartet, vanvittig film om kjærlighet og om død. Og om Amerika," uttalte Fassbinder. "Glem de som avfeier 1950-tallets melodrama i Hollywood! Det er nettopp gjennom konvensjonene i denne hyper-emosjonelle sjangeren at Sirk klarer å lage en slik ekstremt bitter og pessimistisk film." (TimeOut). Jan Langlo (CiO)/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.