Teater

BIT TEATERGARASJEN: NATURE THEATRE OF OKLAHOMA

BIT Teatergarasjen informerer:
Hvor mange husker egentlig handlingen i Romeo og Julie, ett av verdens desidert mest kjente teaterstykker? Rundt dette spørsmålet har Nature Theater of Oklahoma bygget sin egen klassiker, sin unike versjon av Shakespeares Romeo og Julie som presenteres som avslutning på høstprogrammet.

“Can you tell me the story of Romeo and Juliet?”

Basert på femti telefonopptak har kompaniet utviklet et nytt manus, bestående av folks erindringer av fortellingen. Romeo tillegges handlinger og følelser som Shakespeare aldri kunne ha kommet på, og nye scener er kommet til, blant annet den mystiske scenen hvor Julie bades av sin tjener mens Romeo synger sin serenade. Som de selv sier i sin beskrivelse: “Where memory fails, creativity seems to invent to fill the gap, and we are left with a highly original series of Romeos all pervaded by feeling and rife with complex thoughts about the nature of love and sacrifice in the modern world.” Her er duket for et ganske interessant og ikke minst humoristisk vinkling av våre forestillinger om kjærlighet og av klassikere.

Nature Theater of Oklahoma har sitt navn fra det fantastiske teateret i Kafkas roman Amerika hvor hundre skuespillere er utkledd som engler som spiller på basun. De har base i New York og spesialiserer seg på tilstedeværelse og å gjøre ting vanskelig for seg selv. Deres varemerke er å ha teksten på øret, stadig modifisert av teknikerne i kompaniet, for å skape oppvakthet og konsentrasjon. Kompaniet har vunnet den anerkjente Obie-prisen for sine forestillinger og mottok i 2008 den prestisjetunge Montblanc Young Directors Award ved Festspillene i Salzburg for Romeo og Julie, like foran Transiteaterets Die Massname.

“Over the past several years the Nature Theater of Oklahoma has evolved into one of New York’s most talented ensembles...their shows are smart, witty, highly physical, and eager to twist notions of theatricality” (The Village Voice)

“Nature Theater of Oklahoma, the most buzzedabout new troupe on the New York avant-garde scene, is certainly not for traditional tastes, its gleefully democratic spirit and old-fashioned showmanship certainly aims to please – and do so quite winningly” (The New York Times)

MØT KUNSTNEREN!
Fredag 13. november etter forestillingen. Samtalen ledes av kunstner og medleder av kunsthuset Wrap Leo Preston.

Ide og regi: Pavol Liska, Kelly Copper | Fra samtaler med: Linda Copper, Eliotte Crowell, Anne Gridley, Teresa Gridley, Jo Liegerot, Robert M. Johanson, Zachary Oberzan, Kristin Worrall | Medvirkende: Anne Gridley, Robert M. Johanson, Elisabeth Connor | Design: Peter Nigrini | Produksjonsleder: Kell Condon | Produksjon: International Summerfestival/Kampnagel, Salzburger Festspiele | Co-produksjon: Kaaitheater, WorkSpace Brussels, Buda, Noorderzon Festival, Wexner Center for the Arts | Presenteres i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden

Nature Theater of Oklahoma sin nettside.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.