Teater

BIT Teatergarasjen: JACOB WREN & PIETER De BUYSSER

BIT Teatergarasjen presenterer Jacob Wren og Peter Buyssers "Campo, an anthology of optimism". Hva skal til for å endre en pessimist til en optimist? Og hva kan optimisme bety i dagens verden? Filosof, forfatter og regissør Pieter De Buysser og forfatter og regissør Jacob Wren dykker ned i disse spørsmålene fra flere forskjellige innfallsvinkler i denne humørfylte og tankevekkende forestillingen.

Jo verre det ser ut til å gå med verden jo bedre argumenter har pessimisten, men man kan også si at pessimismen etterhvert er blitt en politisk korrekt selvbeskyttelsesstrategi for de som har det godt nok. Som et dramaturgisk grep i forestillingen, taler Wren i begynnelsen pessimistens sak mens De Buysser taler optimistens. Dette passer deres personligheter ganske godt, for som Jacob har sagt om Pieter: "I've always thought of him as one of the happiest people I know. I am so fascinated by happy people. I always wonder: are they really happy or is theirhappiness just a cover for some even deeper pain."

Wren og De Buysser er begge skribenter og scenekunstnere. Wren har vært i Bergen flere ganger og er nå også aktuell med performanceforedraget 20 Quotations på høstens program. Pieter De Buysser startet teaterkompaniet Lampe, som har navn etter tjeneren til filosofen Kant, og har skrevet manus for flere europeiske teaterkompanier.

MØT KUNSTNEREN!
Fredag 11. september etter forestillingen. Samtalen ledes av faglig leder av Visningsrommet USF Arne Skaug Olsen.

Les mer om stykket og BIT Teatergarasjen her.

Se også stykkets egen nettside her

Stykket vises 10 og 11 september kl. 19:00 i Studio USF begge dager.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.