Konsert

AVGARDE HVOSLEF, AVGARDE! BERGENS KONSERTSERIE FOR NY MUSIKK: Ketil Hvoslefs bursdag med BIT 20, Hansakvartetten, Cleo Palacio-Quintin m.fl.

KETIL HVOSLEF - 70 ÅR! Konsertserien Avgarde, publikum og musikere feirer bursdagen til en av norsk samtidsmusikks ubestridte høvdinger!

Avgardes første konsertkveld denne høsten blir en feiring av vår store komponist Ketil Hvoslef som fylte 70 år i sommer. Etter et langt virke innen musikken er han regnet som en stor ispirator og autoritet innen samtidsmusikken. Han har arbeidet på mange felt; med scenemusikk, filmmusikk, opera, kammermusikk og orkesterverk. Mange peker på at gjennomslagskraften i hans musikk ligger i evnen til kombinere å det enkle og det intrikate, og uventede rytmiske mønstre. Denne kvelden blir det gjenhør med flere verk fra hans rikholdige produksjon, fremført av bl.a. BIT 20 og Hansakvartetten.19 september. Dørene åpner kl. 18.30. Konsertstart kl 19.00.
Billetter kr. 100/70 kjøpes ved inngangen til Sardinen USF.

Kunstneriske ansvarlig: Glenn Erik Haugland
Scenografi: Line Hvoslef
Konferansier: Lorentz Reitan

Ketil Hvoslef : BIT20 Ensembles barneprosjekt ”Vi komponerer, vi!”  Samarbeid med BIT20, støttet av Norsk Kulturråd, Kunstløft
Ketil Hvoslef : Kammerspill (1995) GA Sinfionetta
Ketil Hvoslef : Styrkekvartett nr. 3 Hansa-Kvartetten
Ketil Hvoslef : Flauto Solo (1970) (10’) Cleo Palacio-Quintin, flute
Ketil Hvoslef : Inventions (2007) (16’) Einar Røttingen, klaver, Ricardo Odriozola, fiolin
Ketil Hvoslef : Beethoven - fantasi (1982) (13’) Einar Røttingen, flygel
Cleo Palacio-Quintin : Tableaux de Kadinsky (10’) Cleo Palacio-Quintin, hyper-flute

Slutt 22.15

KVELDENS UTØVERE:
GA SINFIONETTA
Griegakademiets Sinfoniettaen ble startet i 1989 av Mogens Christensen og Ricardo Odriozola. Det var en initiativ for å gi studentene erfaring med å spille samtids repertoar. I løpet av de siste 20 årene har ensemblet, under ledelsen av Ricardo Odriozola, fremført musikk av sentrale årh. komponister side om side med verker av Norske komponister, inkludert en del Norges premierer av komponister som Vagn Holmboe, Roberto Gerhard, Simon Jeffes og Mogens Christensen . En naturlig aspekt av sinfoniettaens virksomheten er fremførelsen av musikk skrevet av Griegakademiets komposisjonstudenter.

HANSAKVARTETEN
Hansakvartetten ble dannet i 1987 av musikere fra Bergen Filharmoniske Orkester. Kvartetten består i dag av Åsta Jørgensen og Hilary Foster, fiolin, Helga Steen, bratsj og Walter Heim, cello. De to sistnevnte har lang fartstid i kvartetten, mens Åsta Jørgensen overtok som primarius i 2000 og Hilary Foster kom inn som 2. fiolinist i 2007. Repertoaret spenner fra barokken til vår egen tid, med spesiell vekt på norsk og nordisk musikk.

CLEO PALACIO-QUINTIN (CA)
Constantly seeking new means of expression and eager to create, the flutist-improviser-composer Cléo Palacio-Quintin takes part in many premieres as well as improvisational multidisciplinary performances, and composes instrumental and electroacoustic music for various ensembles and media works. Since 1999, she extended these explorations into the development of a new instrument: the hyper-flute. Interfaced to a computer and software by means of electronic sensors, the enhanced flute enables her to compose novel electroacoustic soundscapes.

BIT20 ENSEMBLES BARNEPROSJEKT
Barn framfører egenkomponert musikk etter inspirasjon fra Ketil Hvoslefs musikk. BIT20 Ensemble driver et utstrekt arbeid med barn og unge, særlig gjennom Den kulturelle skolesekken-prosjektet "Vi komponerer, vi," der barna komponerer musikk med utgangspunkt i et referanseverk. To musikere jobber sammen med barna. Prosjektet blir alltid avsluttet med framføring av elevkomposisjonen. Musikk og musikkopplevelse gjennom deltakelse er det viktigste i prosjektet.

EINAR RØTTINGEN
Einar Røttingen har siden den kritikerroste debuten i 1987 vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og Sønder Jylland Symfoniorkester med dirigenter som Dmitri Kitayenko, Ari Rasilainen og Karsten Andersen. Røttingen har konsertert som solist og kammermusiker i en rekke land i Europa, i USA og Asia. Samarbeidet med komponisten Harald Sæverud resulterte i flere urfremførelser og kritikerroste innspillinger av samtlige verk for solo-klaver og med orkester. Han er professor i utøvende musikk ved Griegakademiet, institutt for musikk, Universitetet i Bergen.

RICARDO ODRIOZOLA
Ricardo Odriozola er utdannet som fiolinist men liker å late som han er komponist av og til. Han kaster seg, til og med, i dirigentens rollen, oftest når ingen andre har lyst til å dirigere det som skal spilles. Han er med på nærmere 30 CDer i en blanding av alle nevnte kategorier og plannlegger sin verdens overtakelse med å slippe 6 nye CDer i den nærmere fremtiden. Han er mesteren av oss alle. Obey! Obey! OBEY!

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.