Konsert

AVGARDE: BIT 20 ENSEMBLE JUBILEUMSKONSERT

I 20 år har BIT20 ensemble turnert verden over, vært en ambassadør for ny norsk og nordisk musikk, vunnet priser og spilt inn 25 plater. Feiringen finner sted der det hele startet for 20 år siden: USF Verftet.

BIT20 Ensemble vil denne dagen stå for et Avgarde-spesial, nærmest en minifestival. Vi starter med de yngste kl 16. Da vil skolebarn framføre egenkomponert musikk etter inspirasjon fra BIT20 Ensembles musikere og noe av musikken ensemblet spiller.

Program i Sardinen kl 16 - 17.30:

"Vi komponerer, vi" 60-80 elever framfører musikk 15'
Ketil Hvoslef (f. 1939) Klarinettkvintett 13'
"Vi komponerer, vi" 60-80 elever framfører musikk 15'
Knut Vaage (f. 1961) Jug Band Rag 9'

I tillegg presenteres "Computermusic4Kids" - en interaktiv elektronisk musikkinstallasjon for barn og unge mellom 5 og 12 år, som inviterer til å utforske historien og lydene til klassiske spillmaskiner. Installasjonens hovedfokus er lyden som kan produseres med spillmaskiner, og å gi unge muligheten til å lage musikk med den.

Fra kl 18 og fram til midnatt tar ensemblet over og vil spille musikk som er skrevet til ensemblet, en del rykende ferskt og noe som allerede har etablert seg som "klassikere." Feiringen vil også bli et møtepunkt for inviterte komponister, musikere og fra Bergensregionen, Norge og resten av verden.

Kl. 18.00: JUBILEUMSVERK av flere komponister
Olav Berg, Eivind Buene, Henrik Hellstenius, Jon Øivind Ness, Rune Rebne, Asbjørn Schaathun, Yngve Slettholm, Lasse Thoresen, Knut Vaage Miniatyrer
Rolf Wallin, Hans Abrahamsen, Georg Friedrich Haas, Philippe Hurel, Akira Nishimura, Bent Sørensen, Karen Tanaka, Luca Francesconi Miniatyrer

Liten pause

Kl. 19.00: Jubileumsverk forsetter

Liten pause

Ca. kl. 20.30:

Alfred Schnittke (1934-1998) Polyfonisk tango 5'
Dai Fujikura (f. 1977) Wave Embraced (urframføring) 16', Solist: Saar Berger
Bent Sørensen (f. 1958) This Night of No Moon 13'
Folke Rabe (f. 1935) Sardinsarkofagen 17'
Solist: Gary Peterson

(Total spilletid 3. avdeling ca 60 min)
Ferdig ca kl 21.20

Solister:
Gary Peterson, trompet
Saar Berger, horn

Dirigent:
Trond Korsgård

Program:
Folke Rabe - Sardinsarkofagen
Ketil Hvoslef - Klarinettkvintett
Knut Vaage - Jug Band Rag
Dai Fujikura - Wave Embraced (urframføring)
Bent Sørensen - This Night of No Moon

Billetter kr. 100 kan kjøpes ved inngangen.

 

Konserten produseres av BIT20 Ensemble i samarbeid med Avgarde

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.