Konsert

AMON AMARTH + ENTOMBED + EVILE

Viking/deathmetallerne turnérer med sin siste plate ”Twilight of the Thunder God”, så her er det bare å gjøre seg klar for beinharde gitarer, gallopperende trommespill og mye dramatikk. Sist bandet var i Norge delte de scene med både Slayer og Mastodon under Unholy Alliance III i Oslo Spektrum. Nå kommer Amon Amarth endelig til Bergen og lørdag 10. oktober spiller de på USF Verftet. Bandet har siden starten i 1988 rukket å gi ut 7 album, blant dem finner du sjangerdefinerende utgivelser som for eksempel ”Once Sent from the Golden Hall”, ”The Crusher” og ”Twilight of the Thunder God”. Sistnevnte plate satte for alvor svenskene på kartet, og er blant å finne på fjerde plass over fjorårets beste album i metalbibelen Kerrang.

Som ”special guest” denne kvelden har arrangøren ASF også gleden av å presentere Entombed. Det svenske bandet har siden sent på åttitallet spredt sin vrede og fått oppmerksomhet i store deler av verden. Opprinnelig var de et oppsiktsvekkende death metal band, men utviklet etter hvert en egen stil hvor elementer fra rock og punk fikk plass. Entombed regnes fremdeles for å være en av de tidligste og fremste pionerene innenfor den skandinaviske death metallen.
Siste navn på plakaten er Evile fra England. Thrashmetal-gjengen fra Huddersfield høstet mange lovord for sin debutplate ”Enter The Grave” og slipper i september sitt andre album ”Infected Nations”.

Amon Amarth på Myspace
Etombed på Myspace
Evile på Myspace

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.