Film

Filmskapere på vei - nye produksjoner fra filmmiljøet på Vestlandet

Disse fimene vises: DRØMMER OG FRITID – to episoder. Regi, manus og klipp: Gunnbjørg Hage og Linda Hellevik. Foto: Gunnbjørg Hage. Visningsformat: DVCam. 20 min. Dokumentarserie barn og unge Drømmer og fritid er en dokumentarserie om barn som deltar i fritidsaktiviteter og drømmene deres. Barna har ulik bakgrunn, ulike interesser og ulike mål. En ting har de felles – de ønsker å delta, få til ting, mestre – og de drømmer. FJELLFYKERE. Regi, manus og klipp: Aslak Danbolt. Foto og klipp: Magnus Kjætså. Lyd og klipp: Vegard Aandahl. 23 min. Dokumentarfilm. Fjellfykere er en observerende dokumentar om Bergen fjellfykarlaug som er på tur i den vestlandske !ellheimen for å basehoppe. Philip skal hoppe med vingedress for første gang, og stemningen blir stadig mer anspent og nervøs. Dette er en eksamensfilm ved Fjernsynsfag på Høyskolen i Lillehammer, kalt “Miljøportrett”. FARS LILLE SKATT. Regi: Ingvild Hellesøy. Design, animasjon, foto, co-regi: Runar Vollan og Andreas Kjellander. Lyddesign: Thorolf Thuestad. Digitalt etterarbeid, animasjon: Paulo Chavarria. Prod.: Frøken Hellesøy Film. 5 min. Animasjon kortfilm. Far tar farvel med sin lille familie for å reise på sjøen med båten sin som han er veldigglad i. På havet blåser det opp til storm og båten synker... VEL BEKOMME. Manus og regi: Carl E. Johannessen. Foto: Erlend Haarr Eriksson. Lyd: Øyvind Rydland. Klipp: Carl E. Johannessen og Erlend Haarr Eriksson. Kostyme: Kathleen Johnsen. Prod.leder: Elin Andersson. Produsent: Elin Sander. Medv.: Anna Dworak, Johanna Dworak, Rod Jonstad og Oddbjørn Hesjevoll. 10 min. Kortfilm. Mor tar saken i egne hender for at det skal bli mat på bordet… DØDSMARKENE I KARELEN. Regi: Arne Frank Solheim. Manusutvikling: Jostein Saakvitne. Produsent: Vidar Trellevik, VPB Media. 42 min. Dokumentar. Etter 63 år vender Wolfgang Windingstad tilbake til slagmarken i Karelen, hvor han i 1944 sammen med 200 andre nordmenn kjempet en håpløs kamp mot russerne. Han så de fleste av kameratene sine falle, men ble selv tatt til fange av "fienden. Wolfgang forsøkte å skyte seg selv, men mislyktes. I 2007 reiser Wolfgang tilbake til frontlinjen sammen med sønnen Ståle. Ståle vokste opp uten å kjenne til farens fortid, og forteller hvordan det kom som et sjokk på ham da faren fortalte at han hadde kjempet på den ”gale siden” under krigen. Gjester fra Norsk Filminstitutt: Stig Andersen (dokumentarfilmkonsulent), Maria Fuglevaag Warsinski (dokumentarfilmkonsulent), Ola Hunnes (produksjonsrådgiver, dokumentarfilm). Leder ved Vestnorsk Filmsenter Irmelin Nordahl er programleder ved Filmskapere på vei, og vil lede publikum gjennom dagens program. Tirsdag 3. februar kl. 18.30 i Cinemateket USF. Gratis adgang.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.