Film

Film: MOT SØR, Laurent Cantet 2005

Vers le sud. Regi: Laurent Cantet, Frankrike/Canada, 2005. Manus: Robin Campillo, etter en bok av Dany Laferriere. Foto: Pierre Melon. Medv: Charlotte Rampling, Lys Ambroise, Ménothy Cesar, Louise Portal, Karen Young m.fl.. Engelsk, fransk og kreolsk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 44 min. Mot sør Mot sør forteller en realistisk historie om sexturisme, der middelaldrende kvinner reiser til Haiti for å finne unge, svarte menn. Charlotte Rampling spiller som vanlig en overbevisende rolle – denne gang som velstående sexturist. Den vakre og manipulerende Ellen er fast inventar på et idyllisk haitiansk strandsted. I utgangspunktet har hun et høyst avslappet forhold til sex og prostitusjon, men når hun og venninnene hennes begynner å bli følelsesmessig engasjert i de attraktive guttene, fører det til sjalusi, konflikter og kamp om oppmerksomheten i "flokken". Guttene på sin side utgjør tilsynelatende en munter gjeng, men tristessen skinner gjennom. De føler seg tvunget ut i prostitusjon av fattigdommen i landet, og vil nødig at de yngre guttene de omgås skal følge i deres fotspor. De blir en form for pariaer, som avvises ved restauranter og blir jaget av politiet og bander. Normale forhold med lokale jenter er vanskelig. I et land preget av vold og korrupsjon er alle avhengige av å holde seg oppe gjennom de båndene man har. Bak skandalisering og krass fordømming, skildres såre og skjøre mellommenneskelige forhold. BIFF 2006
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.