Film

Film: MENNESKELIGE RESSURSER, Laurent Cantet 1999

Ressources humaines. Regi: Laurent Cantet, Frankrike, 1999. Manus: Laurent Cantet. Foto: Matthieu Poirot Delpech. Musikk: Fransk tale, norske undertekster. 35mm, farger. Medv: Jalil Lespert, Jean-Claude Vallod, Chantal Barre, Veronique de Pandelaere, Michel Begnez, Lucien Longueville, Danielle Melandor m.fl. 1 t 43 min, . Menneskelige ressurser Frank er 22 år og studerer bedriftsøkonomi i Paris. Kontakten med foreldrene nord i Frankrike er dårlig, men gleden er desto større når Frank får en praksisplass ved farens fabrikk og flytter hjem igjen. Faren er stolt av sønnen som får seg akademisk utdannelse. Selv har han slitt ved maskinene for den samme fabrikken i over 30 år. Fabrikkens ledelse gir Frank i oppdrag å se på personalsituasjonen i lys av planene om innføringen av 6-timers arbeidsdag. De ansatte er skeptiske til Franks prosjekt. Men han tar selv fatt i oppgaven med stor entusiasme og pågangsmot, overbevist om at han legger planer til de ansattes beste. Men så kommer han over dokumenter som viser at ledelsen bruker resultatene fra prosjektet til å omstrukturere bedriften. Mange av "gutta på gulvet" skal sparkes, blant annet Franks egen far. Cantet representerer den nye generasjonen franske filmskapere som lager realistiske, nærmest dokumetarisk nærværende filmer. Målet er å ta pulsen på samtiden. Menneskelige ressurser er hans spillefilmdebut, og den vant prisen for beste debutfilm ved filmfestivalen i San Sebastian. arthaus/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.