Film

Film: BORTREIST, Laurent Cantet 1997

Les Sanguinaires. Regi: Laurent Cantet, Frankrike, 1997. Manus: Laurent Cantet. Foto: Pierre Milon. Medv: Frédéric Pierrot, Catherine Baugue, Djalil Lespert, Marc Adjadj, Nathalie Bendard, Vincent Simonelli m.fl.. Fransk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 11 min. Bortreist François jobber på et reisebyrå hvor han stadig må fortelle sine kunder at alt er utsolgt for nyttårshelgen mellom 1999 og 2000. Men han har funnet noe til seg selv og sin krets av middelaldrende venner og deres barn. For å komme bort fra alt maset rundt tusenårsskiftet har han planlagt en overraskelse for alle sammen. De skal feire nyttår på noen værharde skjær utenfor Korsika, Les Sanguinaires ("de blodtørstige"), hvor det bare finnes et fyrtårn og en fyrvokterbolig. Ingen bor der ute, bortsett fra en vaktmester som etter hvert ikke kommer så godt overens med gruppens selvutnevnte leder - François. Men vaktmesteren har et godt øye til Catherine - François' kjæreste. Reglene er strenge. Radio og TV er forbudt. Og presset øker etterhvert som dagene går. En gummibåt er eneste forbindelse med verden omkring. Ungene synes det er tull å ikke være med på den store festen. Og er det egentlig mulig å isolere seg fra det som skjer i verden omkring, uten samtidig å isolere seg fra sine nære omgivelser? Og kan man stoppe tiden ved å samle inn klokkene fra hele reisefølget? Bortreist ble opprinnelig laget for fjernsyn, men ble kinolansert som en del av episodefilmen 2000 sett av..., en samling med filmer laget av ti unge, talentfulle filmskapere fra ti forskjellige land der handlingen skulle kretse rundt inngangen til det nye tusenåret. arthaus/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.