Film

Film: TUVAS TO EKTEMENN, regi Wang Quanan 2006

Tuyade Hunshi. Regi: Wang Quanan, Kina, 2006. Manus: Lu Wei. Foto: Lutz Reitemeier. Medv: Yu Nan, Bater, Sen'ge, Zhaya m.fl. Mandarin tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 35 min. Tuyas to ektemenn Tuya bor på steppene i Mongolia hvor hun gjeter sauer for å forsørge sin uføre ektemann og deres to barn. En dag da hun hjelper sin nabo blir hun skadet og kan ikke arbeide så hardt som før. Den eneste måten familien hennes kan overleve på, er at hun på papiret skiller seg fra sin mann og skaffer seg en ny ektemann som kan ta seg av hele familien. En rekke beilere presenterer seg, men selv om Tuya er både vakker og driftig er det ikke lett å finne en mann som er villig til å ta på seg oppgaven. Levevilkårene har forverret seg for folket som bor i det nordvestre Mongolia. Kinas industri ekspanderer og kinesiske myndigheter presser mongolske gjetere til å gi opp sitt nomadeliv og flytte til omkringliggende byer. På bakgrunn av dette har regissør Quanan laget et sterkt og rørende drama hvor Yu Nan er glimrende i hovedrollen som Tuya, en sterk og selvsikker kvinne som tør å gå sine egne veier. Tuyas to ektemenn var, nest etter Kautokeino-opprøret, den mest sette filmen under Tromsø Internasjonale Filmfestival i år. Filmen vant også Gullbjørnen i Berlin i 2007. red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.