Film

Film: CAVE OF THE YELLOW DOG, regi Byambasuren Davaa 2005

Die Höhle des gelben Hundes - Eine Geschichte aus der Mongolei. Regi: Byambasuren Davaa, Tyskland, 2005. Manus: Byambasuren Davaa. Foto: Daniel Schönauer. Musikk: Börte. Medv: Babbayar Batchuluun, Nansal Batchuluun, Nansalmaa Batchuluun, Buyandulam Daramdadi, Batchuluun Urjindorj. mfl. Mongolsk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 33 min. Cave of the Yellow Dog Cave of the Yellow Dog var Byambasuren Davaas første film etter den Oscar-nominerte publikumssuksessen Historien om den gråtende kamel. I likhet med denne er Cave of the Yellow Dog også en blanding mellom dokumentar og fiksjonsdrama, og vi befinner oss igjen på den mogolske landsbygda i en historie om forholdet mellom mennesker og dyr. Det er også en historie om en mongolsk familie i skjæringspunktet mellom tradisjonelle nomadiske levesett og det moderne liv i storbyen. Filmen handler om den lille nomadejenta Hansal, som finner en hundevalp ute på steppene. Hunden blir jentas beste venn, til tross for protestene fra familien. De er redde for at den vil gå løs på saueflokken, men godtar omsider det nye familiemedlemmet etter at den har beskyttet familiens yngste sønn fra livsfare. Cave of the Yellow Dog er en varm og livsbejaende film, som både er upretensiøs og rørende. Prisene fra filmfestivaler både i Tyskland, Spania og USA vitner om nok en sterk familiefilm fra Byambasurens hånd. CiT
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.