Film

Film: Urgh!, regi Derek Burbidge, USA 1981

Urgh! A Music War. Regi: Derek Burbidge, USA, 1981. . Musikk: Magazine, Gang of Four OMD, Dead Kennedys, Echo and the Bunnymen, The Cramps, XTC, Devo, X m.fl. Medv: Police, Gary Numan, Klaus Nomi, Pere Ubu, The Au Pairs, The Go-Go's m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, farger, 1 t 56 min. Urgh! Urgh! har fått en status av nærmest mytiske dimensjoner, mest fordi den lenge var nærmest umulig å få sett, men statusen er ikke ufortjent. Se bort i fra den tullete tittelen. I Urgh! blir vi tatt med fra London til Los Angeles, der vi får se noen av nyveivens største band opptre. Skjønt, "noen av" er kanskje en underdrivelse. Hvert band har én låt, og når filmen varer i over halvannen time blir det faktisk plass til de fleste av de beste. Her finnes både Echo & the Bunnymen, Gang of Four, XTC, Magazine, Pere Ubu, OMD, The Au Pairs, Gary Numan, Klaus Nomi, Devo, Dead Kennedys og The Cramps. Hvis man skal utsette noe på utvalget, må det være at både The Fall og Wire glimrer med sitt fravær og at The Police får litt vel mye plass å boltre seg på. Men det får da være grenser for hvor kravstor man skal være. Urgh! er en av de klassiske - om enn i senere tid noe oversett - musikkfilmene og en sjelden sjanse til å se nyveiens viktigste artister festet til 35mm film. For de uinvidde er dette en gylden sjanse til å stifte bekjentskap med de viktigste arvtakerne etter '77-punken. For gamle fans er det et gjensyn med favorittbandene fra en av populærmusikkens viktigste og mest interessante epoker. Vi lover å skru opp volumet i takt med forventningene. ak/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.