Film

Film: Forskningsdagene: Historisk film i det digitale domenet, regi Film og foredrag, annonseres senere

Forskningsdagene: Historisk film i det digitale domenet. Regi: Film og foredrag, annonseres senere, . . ca. 3 t. Forskningsdagene: Historisk film i det digitale domenet På hjemmekinomarkedet har digitaliseringen for lengst innhentet filmklassikerne. DVD ble allemannseie for ti år siden og historiske filmer fikk en prominent plass i mang en bokhylle. Når det gjelder kinomarkedet har overgangen til digital teknologi latt vente på seg. Det er flere grunner til dette, både tekniske, økonomiske og politiske. Blant annet besitter 35mm-film (for ikke å snakke om 70mm!) normalt sett en billedkvalitet som inntil for et par år siden var alle videoformater suverent overlegen. Både på produksjons-, projeksjons- og lagringssiden har digitale medier vært ute ute av stand til å måle seg med fotokjemisk film. Mye er nå i ferd med å endre seg. Er det da problemfritt å overføre gamle filmer til et nytt medium? Hva har ny teknologi å si for hvordan vi bevarer filmarven vår, og for hvordan vi opplever gamle filmklassikere på kinolerretet? Hvilke problemstillinger står man i det hele tatt overfor, både estetiske, tekniske, politiske og bevaringsmessige, når filmbasert film skal overføres til og erstattes av datafiler? I forbindelse med prosjektet Nasjonalt Digitalt Cinematek har Cinemateket USF nettopp gått til innkjøp av Sonys 4k D-kinosystem, et digitalkinosystem som gir fire ganger så høy billedoppløsning som alle andre eksisterende D-kinoløsninger. Dette innvies og demonstreres i sin fulle kraft for første gang under Forskningsdagene. Spillefilm i digitalt format, eksempler og innledere annonseres senere. Følg med her og på www.forskningsdagene.no/bergen. Arrangementet er gratis og åpent for alle. red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.