Film

Film: 32 korte filmer om Glenn Gould, regi François Girard, Canada/Finland/Nederland/Portugal 1993

Thirty Two Short Films About Glenn Gould. Regi: François Girard, Canada/Finland/Nederland/Portugal, 1993. Manus: François Girard og Don McKellar. Foto: Alain Dostie. Musikk: Glenn Gould, Johann S. Bach og Richard Wagner. Medv: Colm Feore, Derek Keurvorst, Katya Ladan m.fl. Engelsk og fransk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 38 min. 32 korte filmer om Glenn Gould Den kanadiske pianisten Glenn Gould var en av forrige århundres mest bejublede skikkelser innenfor klassisk musikk. Gould ble først kjent som en briljant pianist for framføringer av stykkene til Bach, Schoenberg og Sibelius, og senere også for sine egne moderne komposisjoner. 32 korte filmer om Glenn Gould er en spillefilm som består av 31 segmenter, eller kortfilmer (rulleteksten er film nr 32). Filmen er strukturert etter Johann Sebastian Bachs "Goldbergvariasjoner", et stykke som består av 31 variasjoner over ett tema. Kortfilmene er alt fra realistiske beskrivelser av Goulds liv til surrealistiske drømmesekvenser, og viser glimt av Goulds liv fra forskjellige perspektiv. "Spheres" er en animert kortfilm av den kjente kanadiske filmskaperen Norman McLaren. En annen består kun av en oppstilling av alle medisinene Gould benyttet, en referanse til en mørkere side av Goulds liv: hans enorme pillemisbruk. Vi beveger oss fram og tilbake gjennom tid og blir kjent med Gould både som barn og voksen. Han var like kjent for sin eksentriske oppførsel som for sine fantastiske musikalske prestasjoner og hadde et mildt sagt kuriøst privatliv med mange idiosynkrasier. 32 korte filmer om Glenn Gould har blitt stående som en av de viktigste filmene om musikk fra 1990-tallet. Ethvert menneske er som en symfoni: en komposisjon av fragmenter, individuelle melodier, temaer og variasjoner, og det er dette regissør Girard klarer å formidle med sine 32 små filmer. red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.