Film

Film: The little foxes, regi William Wyler, USA 1941

The Little Foxes. Regi: William Wyler, USA, 1941. Manus: Lillian Hellman, etter eget skuespill. Foto: Gregg Toland. Musikk: Meredith Willson. Medv: Bette Davis, Teresa Wright, Herbert Marshall, Richard Carlson, Dan Duryea m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, s/hv, 1 t 55 min. The Little Foxes I Bette Davis' siste film sammen med regissør William Wyler overgår hun rolleprestasjonene både i Jezebel og The Letter (1940) med sin framstilling av Regina Giddens, en kvinne drevet av makt- og pengebegjær. Hun bruker sin dødssyke ektemann og lettmanipulerte datter til å øke formuen på de mest kyniske vis, i et drama som utspiller seg i sørstatene ved inngangen til det tjuende århundret. Når hun møter motstand fra familien legger hun en plan som utvikler seg annerledes enn ventet. The Little Foxes er basert på et skuespill av Lillian Hellman, og Tallulah Bankhead gjorde en legendarisk prestasjon som Regina da stykket gikk på Broadway med stor suksess. Da Wyler filmet sin versjon oppsto det konflikt mellom han og Davis, da han ville at hun skulle legge seg tettere opp til Bankheads scenetolkning. Davis var uenig, og både det profesjonelle og personlige forholdet mellom Davis og Wyler brast i kjølvannet av The Little Foxes. Om ikke annet så gjorde Davis Regina-rollen til sin egen i en av 40-tallets aller beste filmer. Filmen var forøvrig den første som linsemagikeren Gregg Toland fotograferte etter den grensesprengende Citizen Kane (1941). Bette Davis var under kontrakt med Warners, men gjorde The Little Foxes for RKO. Ifølge produsent Samuel Goldwyn Jr var årsaken til at Jack Warner lånte henne ut til RKO at Warner hadde en spillegjeld på $300 000 til Goldwyn. CiT/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.