Film

Film: Shampoo, regi Hal Ashby. USA 1975

Shampoo. Regi: Hal Ashby, USA, 1975. Manus: Robert Towne og Warren Beatty. Foto: László Kovács. Musikk: Paul Simon. Medv: Julie Christie, Warren Beatty, Goldie Hawn, Lee Grant, Jack Warden m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, farger, 1 t 50 min. Shampoo Shampoo er ganske enkelt en sexkomedie, og før du kaster programheftet fra deg i kvalme bør vi si at den også er noe mer. Shampoo roper nemlig "politikk" i tillegg til "sex", og som sosial kommentar sier den vel så mye om det kaotiske 60-tallet som mer alvorstyngede filmer gjør. Med sin frivole holdning til sex, kropp og språk var Shampoo en enorm hit i 1975, og med sine vakre kvinner og sexhungrige mann ble den på en måte en del av maskineriet som den selv prøvde å kommentere. Dette er like mye, om ikke mer, Warren Beattys film enn det er noen av de andre involverte sin, inkludert Hal Ashby. Foruten å spille hovedrollen produserte Beatty filmen og skrev den dessuten sammen med brilliante Robert Towne. Beatty spiller George, en Hollywood player og frisør som er så opphengt i sex at han ikke er i stand til å elske med noe annet enn kroppen. Først gjør han håret og så gjør han kvinnene håret sitter på. Gjennom 40 timer eller så, med selve presidentvalgdagen i 1968 som tydelig bakteppe, får vi ta del i livene til George og hans kvinner. Med sin kjølig registrerende og noe distanserte stil kan Shampoo minne litt om en Robert Altman-film fra samme tiår. Filmen unngår å stikke satiren helt opp i ansiktet på sitt publikum. Den blir ikke for smart eller leken, og komedien spilles helt uten selvbevissthet. Dette gjør at George kan svare "I do Barbara Rush" på spørsmål om han har noen jobbreferanser uten at det er i nærheten av å bli platt. sw
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.