Film

Film: Tango, regi Carlos Saura 1998

Tango. Regi: Carlos Saura, Spania/Argentina, 1998. Manus: Carlos Saura. Foto: Vittorio Storaro. Musikk: Lalo Schifrin. Medv: Miguel Angel Solá, Cecilia Narova, Mia Maestro, Juan Luis Galiardo m.fl. Spansk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 56 min. Tango Mario Suarez har akkurat blitt forlatt av kona si, og går i gang med å lage en film om tango med henne i hovedrollen. Fiksjonen og virkeligheten flettes inn i hverandre, og dramatikken i en del av scenene viser også tilbake til regissør Carlos Sauras eget liv. Slik som ofte er tilfelle i dansefilmer er historien ofte et påskudd for å la skuespillerne utfolde seg i heftig dans. Dansen er også arenaen der karakterene lar mørkere drifter, som sjalusi, begjær og brutalitet, komme til uttrykk. Tango er også en refleksjon over det å bli gammel, og over Argentina og dets dystre politiske historie. Saura har lenge vært kjent for sine vakre filmer, og mange av dem fokuserer på dans. I Tango benytter han blant annet speil og bildemontasjer for å kontrastere illusjon og virkelighet. I filmen bruker regissøren også nydelige, intense farger, som sammen med silhuetter og speilrefleksjoner gjør den til en pulserende dans i seg selv. red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.