Film

Film: Elisa mitt liv, regi Carlos Saura 1977

Elisa, Vida Mía. Regi: Carlos Saura, Spania, 1977. Manus: Carlos Saura. Foto: Teodoro Escamilla. Musikk: Giorgio Mainiero. Medv: Norman Briski, Geraldine Chaplin, Arantxa Escamilla, Ana Torrent, Fernando Rey m.fl. Spansk og engelsk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 2 t 5 m. Elisa, mitt liv Elisa tar en impulsiv beslutning om å bli med på en tur ut av Madrid som hennes familie har arrangert for å feire sin fremmedgjorte fars fødselsdag. Vel fremme bestemmer hun seg for å bli en stund – turen byr på en gyllen mulighet både til å gjenoppta gammelt bekjentskap samtidig som den lar henne distansere seg fra ekteskapelige problemer. Som Sauras første film etter Francos død markerer Elisa, mitt liv en overgang fra antydende politisk til mer personlig filmskaping. Saura tar i bruk hele spekteret av fortelleteknikker og lar karakterene forme seg, ikke bare gjennom ord og handling, men også gjennom utviklingen av deres tanker. "Carlos Saura himself sliced his oeuvre not so much into pre- and post-Franco as into pre- and post-Elisa, Vida Mía periods, and this intimate drama indeed makes, along with Cría Cuervos (Ravnene), the director's mid-'70s apogee of psychological penetrations of the Spanish consciousness." -(Cinepassion.org).
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.