Film

Film: SHE MUST BE SEEING THINGS, Mclaughlin USA 1987

She Must Be Seeing Things. Regi: Sheila Mclaughlin, USA, 1987. Manus: Sheila Mclaughlin. Foto: Mark Daniels. Musikk: John Zorn. Medv: Sheila Dabney, Lois Weaver m.fl. Engelsk tale, utekstet. 16mm, farger, 1 t 34 min. She Must Be Seeing Things Sheila Mclaughlins She Must Be Seeing Things er en film i en film, full av projeksjoner og fantasier. Filmskaperen Jo og advokaten Agatha er elskere. Mens Jo er opptatt med sitt filmprosjekt om Catalina, en kvinne fra det 17. århundre som ble tvunget til å leve som mann hele sitt liv, finner og leser Agatha Jo sin dagbok som detaljert beskriver tidligere forhold til menn, og hun blir fanget i et nett av innbilninger og seksuell sjalusi. Det er altså ikke bare filmskaperen som lager film: Jo skyter og redigerer dem mens Agatha lager hallusinasjonslignende filmer. Med sin mangefasetterte narrasjon kan filmen nesten ses på som paradigmatisk for spørsmål relatert til menneskelige relasjoner, og da særlig gjennom måten den behandler tema som subjektive opplevelser, representasjon og tilskuerrollen. På samme måte som Born in Flames skaper filmen interessante sammenstillinger av spørsmål om seksualitet, kjønn og rase. Lydsporet er komponert av John Zorn. Nanna Heidenreich (oversatt av Sissel Borgen)
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.