Film

Film: MIN FORUNDERLIGE ONKEL, Tati Frankrike 1958

Mon Oncle. Regi: Jacques Tati, Frankrike, 1958. Manus: Jacques Tati, Jacques Lagrange og Jean L'Hôte. Foto: Jean Bourgoin. Musikk: Alain Romans og Franck Barcellini. Medv: Jaques Tati, Jean-Pierre Zola, Adrienne Servantie m.fl. Fransk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 50 min. Min forunderlige onkel Min forunderlige onkel utspiller seg i 50-tallets Frankrike, hvor den nye tid er på fremmarsj. Fremskrittstroen gjennomsyrer kulturen. Ut av fabrikkene strømmer fantastiske oppfinnelser som alle har som formål å revolusjonere hverdagen. Stikkord er automatisering og tidsbesparelse. Det ytre livsmiljøet som følger med denne utviklingen er kjennetegnet av steril funksjonalisme krydret med en slags futuristisk design. Selve handlingen i Min forunderlige onkel utspiller seg rundt en moderne villa proppfull av tekniske hjelpemidler. Menneskene er blinde for de mer absurde utslagene av sin egen livsstil og ser ikke at de selv står i fare for å bli forvandlet til forfengelige roboter. Inn i dette miljøet kommer Monsieur Hulot. Han representerer de gode gamle dager da mennesket i større grad var herre over sin tid og kjente mer til kunsten å nyte av tilværelsens frukter. I den nye teknologiske verden er Hulot en fremmed. Det betyr ikke at han lar seg kue av den nye tidsalder. Tvert i mot svever han ubesværet gjennom det moderne beskyttet av et skjold av distré godmodighet og barnlig nysgjerrighet. Disse egenskapene har en tendens til å bringe ham i nærkamp med de nye apparatene og de nye sosiale skikkene, men Hulot trekker som oftest det lengste strået: Maskineriet rundt ham bryter sammen og samtidig utløser han gjerne solide porsjoner med sosialt anarki. red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.