Debatt

Studentersamfunnet: SHAKESPEARE - DEN FØRSTE FRIMURER?

Studentersamfunnet sparker i gang vårsemesteret med spekulative teorier om William Shakespeare. Velkommen til et konspiratorisk møte mellom Erlend Loe og Petter Amundsen. Petter Amundsen mener å kunne bevise at Shakespeare frontet et kollektiv av vitenskapsmenn og diktere. Amundsens provoserende påstand er at frimurer Shakespeares førsteutgave av samlede skuespill (1623) og sonetter (1609) er to bøker som sammen utgjør et hemmelig skattekart. Dette kartet viser angivelig vei til de tapte manuskriptene, hvor også flere savnede religiøse gjenstander befinner seg. Erlend Loe tok utfordringen med å formidle Amundsens budskap. Resultatet ble boken Organisten, som ble gitt ut i 2006. Organisten og forfatteren vil gi publikum et innblikk i denne uvanlige bokens hoderistfremkallende tema. Loe forteller om sitt nølende møte med en eksentriker, og Amundsen vil presentere noen av de oppdagelsene som gjorde at han like nølende inntok rollen som eksentriker. Skulle Erlend Loe og Petter Amundsens teorier om Shakespeare holde mål, må verdenshistorien skrives om. Musikk fra Studentersangforeningen, Melina Mandozzi fra BFO, Polkabjørn og Kleine Heine, Griegakademiet.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.