Debatt

Studentersamfunnet: Gabriel Garcia Marquez - et innblikk i liv og forfatterskap

En av de fremste forfatterne innen magisk realisme, Gabriel García Márquez , fylte 80 år 6. mars i år. Den populære colombianske nobelprisvinneren fra 1982 ble feiret over store deler av verden. Gabriel García Márquez kom med sin gjennomsbruddsroman «Cien años de soledad» i 1967. Den kom ut på norsk i 1970 under tittelen ”Hundre års ensomhet”. Romanen er en storstilt saga, der vi følger slekten Buendía og deres liv i den lille landsbyen Macondo. Men før denne kom ut, hadde han allerede gitt ut romanen «La hojarasca» i 195555. Novellesamlingen, «El coronel no tiene quien le escriba» fra 1961 kom på norsk, «Ingen skriver til obersten», i 1980. Han har ikke bare skrevet romaner og noveller, men har også prøvd seg som dramatiker. I 1988 ga han ut skuespillet «Diatriba de amor contra un hombre sentado». Etter å ha hoppet av jusstudiene, begynte Gabriel García Márquez sin yrkeskarriere som journalist. Flere av hans reportasjer og dokumentarer har blitt utgitt i bokform. Han har alltid vært brennende politisk engasjert, og var med på å grunnlegge HABEAS, en organisasjon som arbeider blant annet for å frigjøre politiske fanger. Studentersamfunnet er glade for å kunne vie denne kvelden til en av verdens mest populære forfattere, hvor vi vil få et lite innblikk i hans liv og forfatterskap. Ved Gisle Selnes, professor ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier, UiB Flere innledere vil bli annonsert på nettsiden samfunnet.uib.no. Bruk lenken under.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.