Debatt

Studentersamfunnet: For din egen sikkerhet - hvor skal grensen gå mellom frihet og beskyttelse?

I George Orwells London i boken 1984 så storebror alt og alle. I dagens Londo fotograferes hver innbygger gjennomsnittlig 300 ganger i døgnet av overvåkingskameraer Fokuset på terrorisme og organisert kriminalitet fører til krav om mer overvåkning og større fullmakter til hemmelige tjenester, politi og vektere. Hvor mye tryggere blir du av å være observert hele tiden? Dersom de hemmelige tjenestene kan følge med på alt, hvor mange andre får da mulighet til å se livet ditt? Hvem skal overvåkes? Hva er privat og hva er offentlig? I dag er mulighetene for overvåkning større enn noen gang tidligere. Hver eneste ukrypterte e-post kan spores og leses uten din godkjenning. Kjører du bil, loggfører bomstasjoner når du passerer. Handler du med kort, kan transaksjonene spores med enkle hjelpemidler. Ringer du i mobiltelefon, kan det spores hvor du ringer fra og hvem du ringer til. På de fleste offentlige steder er det installert kamerasystemer som følger med på hva du gjør. Alt for din egen sikkerhet. I det fjerne lurer det totalitære. Et fullstendig overvåkningssystem, hvor alle blir sett, er som skapt for et totalitært regime. Dissidenter vil i så fall gå betydelig hardere tider i møte. Hvor skal grensen gå mellom frihet og beskyttelse? Sted: Sardinen, USF Verftet Dato: torsdag 22. november 2007 Klokkeslett: 19:15 Møteleder: Eivind Ånestad Innledere Georg Apenes - Direktør i datatilsynet og Odd Einar Dørum - Tidligere justisminister, stortingsrepresentant for Venstre Flere innledere vil bli annonsert på samfunnet.uib.no

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.