Film

Film: The Michael Nyman Songbook. Regi: Volker Schlöndorff, Tyskland, 1992

The Michael Nyman Songbook The Michael Nyman Songbook er en konsertfilm. Har vi først en serie med filmer hvor Michael Nyman står for musikken, bør vi også inkludere en av hans opptredener sammen med hans The Michael Nyman Band. Et slags substitutt for en konsert, om man vil, om enn langt i fra et fullgodt et. At Michael Nyman har en forkjærlighet for å prøve nye ting skulle The Michael Nyman Songbook være et bevis på. Nyman skrev en samling kunstsanger basert på tekster skrevet av William Shakespeare, Wolfgang Amadeus Mozart, Paul Celan og Arthur Rimbaud. Tekstene var av svært forskjellig karakter, fra poesi (Celan og Rimbaud) til brev (Mozart) til Ariels sanger fra ”Stormen” (Shakespeare). I 1991 ble disse spilt inn med The Michael Nyman Band og artisten Ute Lemper og gitt ut på plate som ”The Michael Nyman Songbook”. I 1992 gjorde regissør Volker Schlöndorff, som noen år senere hyret Nyman til å gjøre musikken til sin film The Ogre (1996), opptak av The Michael Nyman Band mens de fremførte materialet i Hamburg foran en fullsatt Musikhalle. Filmen inneholder også klipp fra Alain Resnais novellefilm Natt og tåke (1955) og Aleksandr Dovsjenkos Jord (1930). red
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.