Film

Film: Tegnerens kontrakt.Regi: Peter Greenaway, Storbritannia, 1982

Tegnerens kontrakt Tegnerens kontrakt er Peter Greenaways første spillefilm og kan både tematisk og formmessig sees som en prototype for hans senere produksjon. Hans fascinasjon for barokken blir tatt til nye høyder i de påfølgende filmene hans, men ingen av dem behandler barokken som historisk periode i så stor grad som debuten. Komponist Michael Nyman trår her til med store doser postmodernistisk barokkmusikk, og understreker dermed regissørens lekne tilnærming til kostymedramaet. Handlingen i Tegnerens kontrakt er lagt til den herregårdsbefengte engelske landsbygden, året er 1694. Tegneren Neville får i oppgave av fru Herbert å lage tolv tegninger av godset hennes som en presang til hennes ektemann som er på reise. Tegningene må være ferdige før herr Herbert kommer hjem, og Neville aksepterer på den betingelse at han i tillegg til den behørige økonomiske godtgjørelse etter eget forgodtbefinnende skal kunne forlyste seg med sin arbeidsgivers fysiske person så lenge engasjementet varer. Kontrakten skrives og den unge tegneren skrider til verket med tidstypisk arroganse og idealisme. Arbeidet viser seg imidlertid å være langt vanskeligere enn først antatt, takket være fremmede objekter som til stadighet dukker opp på eiendommen og på tegningene hans. Hvem er det som motarbeider herr Neville? Og hvorfor? Det hele topper seg når et lik blir funnet på eiendommen. red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.