Film

Film: Harens år. Regi Risto Jarva, Finland 1977

Jäniksen vuosi. Regi: Risto Jarva, Finland, 1977. Manus: Arto Paasilinna, etter egen roman. Foto: Antti Peippo. Musikk: Markku Kopisto. Medv: Antti Litja, Rita Polster, Hannu Lauri, Juha Kandolin m.fl. Finsk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 2 t 9 min. Harens år Arto Paasilinna har foreløpig vært et ukjent navn for alle nordmenn som ikke leser finsk, svensk, tysk eller for eksempel japansk (for han er faktisk oversatt til en lang rekke språk). Men når Paasilinna endelig foreligger på norsk, vil forhåpentligvis flere oppdage det som er en av Finlands mest populære forfattere. I løpet av en årrekke har Paasilinna levert bok på bok, preget av en utsøkt tragikomisk og bitende humor. Svært mange av fortellingene analyserer den moderne finnen og hans eksistensielle problemer. I Harens år møter vi den unge Kaarlo, en finsk reklamedirektør. Han orker ikke mer av bylivets stress og mas, og beslutter å gi opp karriere og byliv og heller finne roen i nord-Finland. En påkjørt hare viser seg å bli hans eneste selskap, og etter et strabasiøs ferd nordover, skaper de seg fredelig sameksistens. Men når en bøling teite turister og fjollete guider dukker opp, da er idyllen brutt, og naturen viser seg å by på vanskeligheter også. hj
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.