Film

Film: Frisørens ektemann. Regi: Patrice Leconte, Frankrike, 1990

Frisørens ektemann Patrice Leconte forteller om mennesker. De sentrale personene hans er imidlertid ikke stereotype eller endimensjonale helteskikkelser, men små og sårbare representanter for menneskeheten, gjerne med en sterk lengsel etter å oppfylle sine drømmer. En av dem er er Antoine. Antoine har en besettelse for kvinnelige frisører. Som liten gutt ble han klippet av en barmfager enke som han fikk et helt spesielt forhold til. Han sier til faren sin at hans høyeste ønske og mål i livet er å gifte seg med en frisør. Det tar ham 40 år, men han møter til slutt den perfekte inkarnasjonen av sin drømmekvinne i frisøren Mathilde. Antoine bestiller en time hos henne og spør umiddelbart om hun vil gifte seg med ham. Mathilde svarer ikke med det samme. Hun er 25 år gammel, vakker og rastløs, og en vedvarende misnøye dominerer livet hennes. Målrettet som Antoine er, oppholder han seg i nærheten av salongen de neste dagene for å observere sin utkårede. Mystiske Mathilde sier omsider ja, en avgjørelse som endrer livet hennes totalt. Frisørens ektemann skildrer deres lykkelige tilværelse i frisørsalongen gjennom ti år. De har hverken ønske eller behov for å gå ut, reise eller ha kontakt med andre enn salongens kunder. Vi presenteres for en vedvarende kurtise mellom to mennesker der en forunderlig, enkel og fascinerende kjærlighet brettes ut: Det ultimate samliv - to mennesker hvis verden kun omfatter hverandre, skjermet fra innblanding utenfra. red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.