Debatt

Splatter på scenen - ken splatter være politisk?

Splatter på scenen - kan splatter være politisk? Et apropos til Vegard Vinges oppsetting av "Et dukkehjem" på BIT Teatergarasjen. Splatterfilm er blod, gørr og pur underholdning. Men er det mulig å skape en politisk og meningsbærende splatter? Og vil det fungere på en scene? Undertonen i splattersjangeren er ofte komisk, siden volden er så usannsynlig og overdreven. Vegard Vinge produserer oppsetninger i grenselandet mellom teater, billedkunst, opera, splatterfilm, performance og dukketeater. Han vil med sin versjon av Et dukkehjem innta BIT Teatergarasjens scene i anledning Meteorfestivalen i oktober. Dette klassiske Ibsen-stykket, som sjokkerte sin samtid, vil bli radbrekket på en måte som nok vil sjokkere den jevne norsklektor. Folk blir tent på, drept med motorsag og stukket i hjel så blodet spruter. Rent historisk er ikke blod og vold på scenen noe nytt, men hensikten har sjelden vært noen annen enn å underholde og sjokkere publikum. I et intervju med Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift sier regissør og skuespiller Vegard Vinge: ”Det jeg savner i Norge er folk som inntar klare posisjoner. Estetiske posisjoner, politiske. Det er ingen klare fingeravtrykk.” Kan man bli tatt alvorlig når man inntar en slik estetisk posisjon? Kan splatter være politisk? Og er denne kunstarten kun forbeholdt lerretet? Tid og sted Sted: Sardinen, USF Verftet. Dato: onsdag 03. oktober 2007 Klokkeslett: 19:15 Møteleder: Hilde Næss

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.