Debatt

Når mulighetene snevrer seg inn - hva kommer egentlig til å skje etter studietiden? Marit Eikemo om livet etter studenttilværelsen.

I romanen Mellom oss sagt (2006) tar Marit Eikemo opp et ubehagelig tema for mange studenter: Hva kommer egentlig til å skje med oss etter studietiden? Samfunnets sterke individfokus lar seg vanskelig kombinere med idealet om et vellykket sosialt fellesskap. Dette er problemstillingen i Eikemos skjønnlitterære debut. Romanens hovedperson, Regine Hansen, har levd et relativt vanlig studentliv ved Universitetet i Bergen gjennom mange år. Nå er hun singel, jobber som saksbehandler hos Aetat og ser hvordan de få vennene hun har igjen etablerer seg og gjør karriere. Regine føler at friheten til å velge minker, og at fortid og nåtid flyter inn i hverandre og fellesskap smuldrer opp. Eikemo beskriver en skjebne vi alle frykter. Planene man hadde som fersk student om å redde verden, bli regissør og få spalteplass i Morgenbladet, erstattes av erkjennelsen av at ikke nødvendigvis alle ender opp som en Thomas Hylland Eriksen eller Helene Uri. Marit Eikemo er tidligere UiB-student med store planer for livet. Hun har vært redaktør i tidskriftet Syn og Segn og jobbet som journalist. Hun arbeider nå som informasjonsleder for Festspillene i Bergen. Kveldens kulturmøte handler om studenters naive syn på fremtiden, og gjennom Regine Hansen får vi skildret hvordan mulighetene snevrer seg inn etter endt utdannelse. Tid og sted Sted: Sardinen, USF Verftet. Dato: onsdag 10. oktober 2007 Klokkeslett: 19:15 Møteleder: Per Mejlænder Brynning Innledere: Marit Eikemo - Forfatter og informasjonsleder for Festspillene i Bergen

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.