Debatt

Ingmar Bergman in memorium

I was very saddened by the death of Ingmar Bergman. He was a friend and certainly the greatest film artist of my lifetime.” Woody Allen Ernst Ingmar Bergman, svensk teater- og filmregissør, døde 30. juli i år. De siste årene av sitt liv levde han tilbaketrukket fra offentligheten i sitt hjem på Fårö. Han ble 89 år gammel. Bergman regnes som en av de viktigste filmskaperne i den moderne tid. Han er utskjelt og omdiskutert og hyllet av kolleger og beundrere. Han var aktiv i over 60 år, noe som har resultert i en rekke kritikerroste filmer, og flere priser og nominasjoner verden over. Hele tre ganger mottok han Oscar for beste fremmedspråklige film, blant annet for Fanny og Alexander i 1982. Teateret hadde også en stor plass i Bergmans karriere. Han var blant annet direktør på Dramaten i Stockholm fra 1960 til 1966, og mange av filmskuespillerne hentet han fra scenen. Han arbeidet også med radioteater. Hans privatliv bidro også til berømmelsen. Hele fem ekteskap hadde han bak seg, og en rekke forhold, blant annet til vår egen Liv Ullmann. ”I believe Bergman, De Sica, and Fellini are the only three filmmakers in the world who are not just artistic opportunists.” Stanley Kubrick Studentersamfunnet feirer en stor kunstner. Vel møtt!

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.