Film

Film: Roger og jeg. Regi Michael Moore, USA 1989

Regi: Michael Moore, USA, 1989. Manus: Michael Moore. Foto: Chris Beaver, John Prusak, Kevin Rafferty. Musikk: David Hess. Medv: Michael Moore, Roger B. Smith, James Blanchard, Pat Boone, James Bond, Anita Bryant, Ted Koppel m.fl. 35 mm, farger, engelsk tale, norske undertekster, 91 min. Michael Moores gjennombrudd kom med denne tilsynelatende jakten på General Motors direktør. Regissøren Michael Moore kommer fra bilstaten Michigan, nærmere bestemt byen Flint, USAs ubestridte bilhovedstad. Her ble General Motors grunnlagt, og konsernet skapte en by og et samfunn som var var bygget opp om dette ene: å lage biler. På begynnelsen av 80-tallet begynte amerikansk bilindustri å stagnere, og etter noen år stengte General Motors fabrikkene i USA og flyttet dem til Mexico hvor lønningene var mye lavere. Av Flints befolkning på 150.000 ble 35.000 arbeidsledige på få år. Samfunnet gikk nærmest i oppløsning og kriminaliteten bredte om seg. Flint ble i et amerikansk ukeblad utpekt som det nest verste sted å bo i USA. Michael Moore hadde altså god grunn til å ta for seg direktøren for GM – men han fikk aldri møte ham – påstår han i denne filmen, som gjorde Moore verdensberømt som en dokumentarist som gikk nye veier og ikke skjulte sine subjektive synspunkter. Men er han den helten alle ynder å se i ham, eller er hans metoder kanskje litt over streken for hva vi kan akseptere? Se den nye dokumentarfilmen PÅ SPORET AV MICHAEL MOORE og døm selv. Roger og jeg vises i som en del av med BIFF.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.