Film

Film: Min barndoms Porto. Regi Manoel de Oliveira, Portugal 2001

Porto da Minha Infância. Regi: Manoel de Oliveira, Portugal, 2001 . Foto: Emmanuel Machuel. Medv: Jorge Trêpa, Maria de Medeiros, Ricardo Trêpa, Manoel de Oliveira m.fl. Portugisisk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 32 min. Min bardoms Porto Dette er en film som beskriver regissør Manoel de Oliveiras forhold til havnebyen Porto – byen der han ble født i 1908. Han har laget en elegi over hjembyen, eller rettere sagt over de delene av byen som en gang ver, men ikke lenger eksisterer. En film om spøkelset av omgivelsene han vokste opp i, om man vil. Porto er et bakteppe for Oliveiras filmkunst og har vært hovedpersonen i flere av filmene hans. Han er i dag en 99-årig kjempe innen europeisk film, og er den eneste nålevende filmskaper som har regissert film fra stumfilmperioden til i dag. Lidenskapen for filmen våknet da han første gang så Berlin – en storbysymfoni (1927) av Walter Ruttmann. Denne lyriske dokumentaren fikk Oliveira til å utdanne seg til skuespiller i Italia, og deretter startet han sin regikarriere ved å lage en dokumentar om sitt kjære Porto, som hadde premiere i 1931. Det dokumentariske har fortsatt å følge Oliveira, også i hans fiksjonsfilmer. Hans gjennombruddsfilm var fiksjonsfilm-debuten Aniki-Bóbó fra 1942, som regnes som en forløper til den italienske neorealismen. hø/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.