Debatt

Den afghanske kvinnen - et rettsløst vesen?

Historiene om afghanske kvinneskjebner er mange. Kvinner blir dømt til steining fordi de nekter å gå inn i arrangerte ekteskap, eller har fått barn utenfor ekteskapet. Å rømme fra sin mann er grunn nok til å settes i fengsel. Overgrep mot kvinner er en stor utfordring i Afghanistan. Vold, voldtekt, tvangsekteskap og ekteskap mellom mindreårige jenter og eldre menn er dagligdags, da det eksisterer en generell straffefrihet for personer som har begått overgrep mot kvinner. Kvinner har i mindre grad enn menn adgang til rettssystemet, og kvinners vitnemål blir ikke tatt på alvor. Afghanske kvinners rettigheter befinner seg på et bunnnivå. Tidligere stasjonssjef ved Fyllingsdalen politikammer Tone Midttun var nylig utstasjonert i Kabul for politidirektoratet og UD. Midttun underviste afghansk politi, med særlig ansvar for politikvinnene. I tillegg til dette arbeidet hun aktivt for å bedre forholdene i ett av Kabuls kvinnefengsel. I Studentersamfunnet vil Tone Midttun i kveld fortelle om innsatsen for å styrke politiets kunnskap om menneskerettigheter, og arbeidet for å styrke kvinners rettsvern. Hvilke tiltak må settes i verk for å bedre kvinner situasjon i Afghanistan? Tid og sted Sted: Sardinen, USF Verftet. Dato: tirsdag 02. oktober 2007 Klokkeslett: 19:15 Møteleder: Camilla Søby Innledere: Tone Midttun - Tidligere utstasjonert i Afghanistan for politidirektoratet og UD

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.