Debatt

Dei fine ferjene - dypdykk i den trua ferjekulturen

Vegbyråkratar reknar reisetid som tapt tid. Gjeld det dei reisande òg? Demokratiet leitar etter arenaer for kollektiv sjølvrefleksjon på nivået mellom individ, media og forvaltning. Druknar ferjekulturen i den effektiviserte tidsalderen? I arbeidet med tunnel og bruer mellom Stord, Bømlo og Sveio skreiv Hordaland vegkontor: ”Vegsystemet basert på ferjer har ei rekkje ulemper for trafikantane. Vegar vil bety at alle ulempene vil forsvinne”. Tru om ikkje nokre ferjekvalitetar forsvann i den uttalen? Austlandskrek som trur kong Olav på trikken er noko av det norskaste, har ikkje sett gamlekongen ta seg ein røyk og drøsa med mjølkebilsjåførar i salongen på Tau-ferja. Skulle ikkje samfunnet ha råd til dei tolv minutta meir det tek å få med seg nokre vakre vårdagar når baugen bryt blikkstille sjø? Er det ikkje ein vestlandsk identitetsmarkør å kjenna tunge fjordbølgjer bryska seg mot det fremste vindauget i øvre salong på seine haustkveldar? Erik Fossaskåret vil i kveld gjera eit djupdykk i den truga ferjekulturen, og det blir ekte ferjestemning med sveler i baren. Spesielt interesserte kan òg kjøpa trendriktige ferjetrøyer. Tid og sted Sted: Sardinen, USF Verftet. Dato: tirsdag 16. oktober 2007 Klokkeslett: 19:15 Møteleder: Øyvind Moss-Iversen Innledere: Erik Fossaskåret - Fyrsteamenuensis ved Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag, UiS

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.