Debatt

Jag trodde änglarna fanns - engler gjennom tidene

Hvorfor skaper nærkontakt med engler større debatten en annen religiøs praksis? Engler er i jødisk, kristen og islamsk tradisjon Guds tjenere og budbringere. Bibelen skildrer englene som overjordiske skapninger med menneskelige trekk, og rangerer dem etter et gammelt føydalt mønster med syv nivåer. Engler er ikke bare et begrep i de religiøse skriftene og den lærde teologien, men også et yndet motiv i levende folketro, litteratur, billedkunst og underholdningsindustri. Troen på engler som åndskrefter spiller også en vesentlig rolle innenfor moderne nyreligiøsitet og new age-bevegelsen. Prinsesse Märtha Louise skapte i sommer store overskrifter da det ble kjent at hun hadde startet opp sin egen engleskole. I markedsføringen av Astarte Education, prinsessens kursvirksomhet i åndelig utvikling basert på et amerikansk opplegg, påstod hun å ha møtt engler – eller ”lysvesener” – blant annet gjennom sin kontakt med hester. Prinsessens skolekonsept førte med seg sterke reaksjoner og høylytt debatt. Handlet kontroversen om å tro på engler, eller prinsessens intensjoner om å tjene penger på dem? I kveld ønsker Studentersamfunnet å sette fokus på englenes rolle opp gjennom historien. Tid og sted Sted: Sardinen, USF Verftet. Dato: onsdag 19. september 2007 Klokkeslett: 19:15 Møteleder: Line Westergaard

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.