Debatt

Filosofen Michel Onfray: Vi trenger ingen gud, en håndbok i ateologi

“Kristendom, jødedom og islam deler alle det samme hatet: hatet mot fornuften og intelligensen, hatet mot friheten, et hat mot alle bøker i én boks navn, hatet mot livet, hatet mot seksualiteten, mot kvinner og mot nytelse, hat mot det feminine, hat mot kroppen, hat mot lystene” -fra Onfrays manifest Høsten 2007 er den franske filosofen Michel Onfray norgesaktuell med boken “Vi trenger ingen Gud. En håndbok i ateologi”. Her hevder han at religion er den største kilden til konflikt i vår tid og det fremste hinderet for konfliktløsning. Kritikken rettes mot samtlige monoteistiske religioner. Ifølge Onfray er det ikke de kristne røttene, men den rasjonelle arven fra opplysningstiden Europa bør være mest stolt av. Det er den humanistiske troen på menneskets fornuft vi må hente frem i kampen mot religiøs ekstremisme. I Frankrike har Onfrays bok solgt over 200 000 eksemplarer, og er oversatt til 15 språk. Michel Onfray har tidligere gitt ut en lang rekke filosofiske verk, og har oppnådd stjernestatus i hjemlandet på grunn av sin evne til å anvende filosofien og formidle den til et stort publikum. I kveld gjester han Studentersamfunnet! Tid og sted Sted: Sardinen, USF Verftet. Dato: tirsdag 25. september 2007 Klokkeslett: 19:15 Møteleder: Lars Tore Halvorsen Innledere: Michel Onfray - Filosof

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.